Obvestila in dogodki

DELOVNI ČAS MED BOŽIČNO-NOVOLETNIMI PRAZNIKI

23. dec. 2022
Obveščamo vas, da bo v času praznikov spremenjen delovni čas v Žalskih lekarnah.
Preberi več

Inventura

18. nov. 2022
LEKARNA ŽALEC II, Ulica heroja Staneta 8, Žalec bo v soboto, 10.12.2022 odprta zaradi izvedbe inventure do 14.00. Dežurna lekarna je Lekarna GLAZIJA Celje, Ljubljanska cesta 20 b, Celje. V nedeljo, 11.12.2022 je Lekarna Žalec-v ZD Žalec, Prešernova 6, odprta po običajnem urniku: 8.00 do 11.00.
Preberi več

Promocija zdravja in preventiva bolezni

18. nov. 2022
Od načina našega življenja, od našega življenjskega sloga je v veliki meri odvisno kako bomo zdravi ali, če pogledamo z druge strani, koliko bomo obolevali. Potrebno se je zavedati, da je preventiva vedno boljša kot kurativa. Zdrav način življenja naj bo naš način življenja. Z zdravim načinom življenja pojmujemo zdravo prehranjevanje, redno rekreacijo, izogibanje kajenju in alkoholu ter v največji možni meri zmanjšati škodljive učinke stresa na naše telo.
Preberi več

Presnovni sindrom

18. nov. 2022
Presnovni, metabolni sindrom je po mehanizmu nastanka skupina sorodnih bolezni, ki jih je v današnjem času vse več: povišan krvni tlak, povišan krvni sladkor, povečana telesna teža z izraženo trebušno debelostjo, povišane koncentracije maščob v krvi (predvsem povišane vrednosti trigliceridov in premalo zaščitnega HDL holesterola). Presnovni sindrom ni le ena bolezen, ampak cel skupek presnovnih dejavnikov, ki označujejo zelo visoko tveganje za pojav bolezni srca in ožilja ( možnost nastanka možganske kapi in srčnega infarkta).
Preberi več